Burgeri vegani din fasole roșie

Retete vegane @ bogdanrosculet ® 30 noiembrie 2016

20161122_152232

Am tot incercat in ultimul timp nenumarate variante de burgeri din tot soiul de leguminoase si cereale. Din naut, din linte, din quinoa sau ovaz si era absolut necesar sa incerc si ceva din mai modesta dar foarte gustoasa fasole. Am ales fasolea rosie, pentru a semana cat de cat cu clasicii burgeri pe care-i consuma umanitatea omnivora.

     Ingredientele necesare pentru 11 burgeri de cca 150 de grame fiecare:

  • Doua conserve de fasole rosie fiarta organica ( doar apa si fasole )
  • Doi, trei cartofi fierti
  • Un sfert de telina cruda si un morcov crud
  • O ceapa medie, recomand rosie ( eu am pus alba ca nu am avut rosie)
  • Usturoi cca 6,7 catelusi
  • Seminte de in, cca 100 de grame rasnite dar nu foarte fin
  • Seminte de susan ( se adauga la final ca decor )
  • Fulgi de ovaz cca 150 grame, functie de consistenta compozitiei
  • Patrunjel tocat marunt, o legatura
  • Ulei de masline doua linguri

      Condimente:

  • Fulgi de drojdie inactiva cam 3 linguri
  • Oregano, garam masala, piper, boia dulce ( merge si iute pentru cine prefera mai spicey), turmeric si sare neiodata dupa gust. Se poate folosi ca inlocuitor pentru sare, sosul de soia.

20161122_133223


Pentru inceput mixam in robotul cu lama S legumele. Telina, morcovul, ceapa si usuroiul. Apoi separat mixam fasolea si cartofii pana se obtine o pasta omogena. Pentru cine nu are robot, poate pasa cu furculita fasolea bine fiarta si cartofii, iar legumele le poate da pe o razatoare fina

20161122_133443a


Apoi intr-un bol incapator, punem toate ingredientele, fasolea, legumele si condimentele si le amestecam bine cu semintele de in rasnite, fulgii de drojdie, uleiul de masline si ovazul, pana obtinem o compozitie suficient de omogena pentru a forma manual burgerii.

20161122_140305-ajpg


Formam manual burgerii dupa placul si inspiratia fiecaruia. Eu i-am facut cam de 150 de grame bucata apoi i-am decorat cu seminte de susan. Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt unsa cu putin ulei de masline.20161122_14150920161122_141518


Se pun in cuptorul incins in prealabil la temperatura de 180° si se coc cam 20 de minute apoi se intorc si se mai lasa 10-15 minute.20161122_150301


Se servesc cu paine de care doriti sau ii puteti folosi la saorma cu lipie integrala. Eu am folosit paine integrala facuta de mine din faina integrala, seminte de in si de floarea soarelui.

Ca si sos, am folosit un iaurt de soia organic pe care l-am cumparat de la un magazin cu produse health ( sanatoase) din orasul unde locuiesc acum. Dar il puteti face foarte simplu din caju, fulgi de drojdie,lamaie si sare. 20161122_152020


Deasemeni am folosit un soi de cascaval vegan cumparat de la acelasi magazin, foarte gustos din ingrediente acceptabil sanatoase. Uneori din lipsa de timp eu prefer sa le cumpar decat sa le prepar singur. Atasez cateva imagini cu acel cascaval si ingredientele acestuia.

20161122_18434320161122_184257

 











                                              Bucataria vegana va ureaza pofta buna !


bogdan rosculet ® fondator bucatariavegana.ro @ noiembrie 2016

    
    
    
    
    Load More

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *