Meniul frugivor al zilei de 1 iulie 2015

11653291_968564909923405_452188849_n

Ajuns din nou acasa pe plaiurile natale, mi-a revenit acea determinare si pofta de a ma bucura de belsugul culinar natural din aceasta perioada a anului. Nu ca dincolo mi-ar lipsi … ea, pofta! sau determinarea … insa nu prea am de unde alege alimente 100% naturale si proaspete, cu exceptia catorva verdeturi gasite in primavara. Poate de acum incolo dupa ce ma voi intoarce voi gasi ceva trufandale caci sunt foarte multi pomi fructiferi prin parcuri si zone verzi.

Asadar, in aceasta perioada scurta pe care o voi petrece acasa, voi profita din plin si la maximum de fructele de sezon care se pot gasi acum. Si aici ma refer in special la cirese, visine si spre norocul meu au aparut si pepenii din zonele apropiate Bucurestiului, Dabuleni si Izvoarele 😉 Am mai vazut si ceva caise, piersici care chiar daca nu sunt toate autohtone se simt clar ca sunt aduse din zone mai calde de unde s-au copt deja. Nu vreau sa omit insa cateva din fructele care mie imi plac foarte mult si de care ma bucur in fiecare an in aceasta perioada si anume dudele si corcodusele care se gasesc din belsug prin parcuri aici in Bucuresti.

Mi-am propus ca timp de 2 saptamani sa consum doar aceste fructe la care mai adaug si rosiile de gradina care se gasesc deja din abundenta prin piete la tarani. Eu consider rosiile ca fiind fructe deci ma pot bucura pe deplin de ele 🙂 Singurele exceptii pe care le voi face din meniurile mele frugivore vor fi ceapa, ardeiul, dovlecelul, castravetele ( tot fruct), sarea neiodata, uleiul de masline, fulgii de drojdie pe care le voi mai combina la salata de rosii. Vor mai exista deasemeni smoothie’urile cu banane ( am apucat sa cumpar vreo 5 kg si nu vreau sa se strice ), curmale, lamai, morcovi, sfecla … dar cat mai rar posibil. Vreau sa termin cele 2 lazi de cirese si visine si doresc sa le consum normal si natural neprelucrate. Deci mai putine lichide decat eram eu obisnuit 😉

Ziua de  azi 1 iulie, mi-am inceput-o la ora 8 cand m-am trezit si aici nu am schimbat nimic, am servit ca de obicei paharoiul meu de 600 ml de apa calda cu lamaie, ghimbir si turmeric.


Dimineata ora 8.00 dupa trezire :

Apa calda ( max. 40 º ) cu lamaie,  ghimbir ( pulbere ) si turmeric ( 1/2 lingurita )

Cantitate : 0,6 litri – timp de consum: 30 minute11655225_968564946590068_1164814268_n


 Dimineata ora 8.30 :

∗ Doua felii de pepene rosuCantitate : cca 1 kg – Timp de consum : 30 minute11666939_968581699921726_666053883_n


 Dimineata ora 10.30 :

Cirese si visine amestecate – Cantitate: cca 1 kg – Timp de consum : 30-40 minute11653291_968564909923405_452188849_n


Pranz ora 14.00 :

Salata de rosii cu ceapa, o lingurita fulgi de drojdie, sare neiodata si 1 lingura ulei de masline – Cantitate : 700gr – Timp de consum : 30 minute11657455_968586833254546_1256274415_n

Scuze pentru calitatea castronului, dar e de la mama de cand eram mic, are semnificatie emotionala 😉


Ora 17.30 dupa-amiaza : Plimbare prin parc

Dude albe ( doar asa am gasit azi ) – Cantitate : 200 gr – Timp de consum : 20 minuteIMG_20140621_182731


Seara ora 19.30 :

Pepene rosu din nou – Cantitate : 500 gr – Timp de consum : 15 minute11657579_968581709921725_1525416875_n


Ora 20.30 :

VisineCantitate : 500 gr – Timp de consum : 30 min11657570_968673876579175_1243206486_n


Mentiune :

In aceasta perioada de 2 saptamani nu voi consuma nici un fel de supliment alimentar gen B 12, spirulina sau chorella


Ora … ( Inca nu stiu ! ) : Stingerea

Va pupa cu iubire Body

Somn usor si vise placute!


bogdan rosculet ® fondator bucatariavegana.ro @ iulie 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *