Pateu de hrisca raw cu seminte de in

              Retete vegane & bogdan rosculet ® 201520150205_163909


Am promis ca revin curand cu o varianta de pateu cu hrisca hidratata. Am schimbat putin reteta, nu am mai folosit foarte multe condimente si nici tahini. In schimb am optat pentru seminte de in rasnite. A rezultat un pateu cu o textura mai putin lipicioasa si un gust mult mai simplu, care intradevar aduce mult mai bine cu fasolea batuta 😉

20150205_155426


Ingrediente:

Hrisca cruda hidratata peste noapte cam 250 grame

Seminte de in rasnite, cam 100 grame

• Trei catei de usturoi 

• Trei linguri ulei de masline

• Zeama de la o jumatate de lamaie

Sare neiodata, piper si oregano dupa gust

Apa pentru blenduire, poate 50 ml20150205_155713


Mod de preparare :

Se pun in blender toate ingredientele, hrisca, semintele de in rasnite, usturoiul, uleiul de masline,condimentele si lamaia, apoi se mixeaza pana la consistenta unui pateu normal.20150205_160315 20150205_161307

20150205_162155


Ca si dressing preparam acelasi sos ce ceapa raw ca si data trecuta din :

• O ceapa rosie taiata ff marunt

Cimbru

• O bruma de boia de ardei dulce 

• O lingura de ulei de masline

• Zeama de la jumatatea de lamaie ramasa 

Sare neiodata20150205_163703


Si taca – paca mancarica’i gata 🙂

20150205_163914


Putem servi la fel pe orice fel de painica avem si folosim …

20150129_164153                               ♥  Va pupa Body si va ureaza pofta buna ♥

          bogdan rosculet ® fondator bucatariavegana.ro @ ianuarie 2015

4 pareri despre “Pateu de hrisca raw cu seminte de in

  1. Gabriela

    Buna Bogdan,

    spui aici ca blenduiesti, dar ce se vede in poze nu e un robot? Asa arata… Si am mai remarcat asta cel putin in alt post (cel cu branzica din migdale, mi se pare).

    E ok oricum ar fi, doar ca eu chiar am dilema asta, daca sa le fac in blender sau in robot. In blender iese totul mult mai lichid, dar cu textura incomparabil mai fina…

    Multumesc!

    Reply
    1. bucatariavegana Post author

      Buna Gabriela

      Intradevar sunt ”blenduite” intr-un chopper cu lama S … operatiunea in sine este aceeasi doar ca blenderul intradevar scoate mai lichid. Insa la pateuri, humusuri sau paste eu folosesc chopperul. Multumesc 🙂

      Reply
  2. radion paula

    Foarte interesant si cred si gustos ….blenduit sau mixat nu conteaza, conteaza ca acest pateu e foarte sanatos si…..fara gluten!…Sanatate si sunt cu ochii pe sitte,Radion

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *