Pesto de urzici proaspete @ body 2015

Retete vegane & bogdan rosculet ® 13 martie 2015


 produs raw vegan

20150313_160006


Atat de mare mi-a fost pofta de urzicutze incat dupa un smoothie verde si revigorant, mi-am zis sa -mi pregatesc si pentru pranz ceva pe baza de urzici. Mi-a fost mila de ele sa le fierb si prea bine aratau asa micute, proaspete si crude incat sa nu beneficiez de tot aportul lor nutritional 🙂 Si m-am oprit la o reteta inspirata de prietena mea Raluca Istrate  doar ca am inlocuit leurda cu urzicile si am adaugat usturoiul si avocado …


20150313_160022


Ingrediente :


Urzici proaspete – cam o gramajoara cum se vinde’n tara 😉

Patrunjel cateva fire

∗ Un avocado copt

nuci romanesti – 30 grame hidratate cateva ore

Seminte de floarea soarelui – 50 de grame hidratate cateva ore

∗ Doi catei de usturoi

∗ O lingura ulei de masline

∗ Zeama de la jumatate de lamaie

Sare neiodata

Apa daca este necesar


20150313_151958


Mod de preparare :


Urzicile se spala bine in jetul de apa rece. Se blenduiesc alaturi de patrunjel cu putina sare si o lingura de ulei de masline. Apoi se blenduiesc semintele, nucile si avocado cu usturoiul si zeama de lamaie … Se amesteca totul in blender si adaugam putina apa daca simtim ca invarte greu compozitia.


20150313_153642


Eu le-am servit cu panica din faina integrala si faina de in facuta in casa si o salata de gulie dulce cu castraveti 😉


20150313_161230


                                    Va pupa Body si va ureaza pofta buna ! ♥


20150313_161432


          bogdan rosculet ® fondator bucatariavegana.ro @ martie 2015

3 pareri despre “Pesto de urzici proaspete @ body 2015

  1. Aurora

    Buna! Arata super. De unde ai luat urzici in UK? Si unde as putea gasi leurda si alte verdeturi pe care le gasi in Romania? Multumesc ☺

    Reply
  2. Pingback: Foraging: urzica pentru mancaruri de primavara - 5elemente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *