Pilaf de orez cu leurda si spanac @ body 2015

Retete vegane & bogdan rosculet ® 8 aprilie 2015


11120553_927865937326636_364805954_n


M-am inspirat dupa o reteta de risotto cu stevie dupa bucatarie, dar neavand stevie am inlocuit-o cu leurda care este din abundenta pe aici prin parcuri si paduri 🙂 Pentru diversificare am adaugat si spanac proaspat …

Ingrediente :

Orez integral – 300 de grame

Leurda cam o legatura

– Doua maini de spanac proaspat

– Un ardei gras rosu

– Doua linguri ulei de masline

Turmeric si chimen

Sare neiodata, piper si boia dulce


Se pune orezul la fiert cu turmeric si chimen. Separat leurda, spanacul si ardeiul gras  se spala bine, se toaca marunt si se pune la fiert cateva minute pana se înmoaie frunzele. Dupa ce se umfla putin orezul se adauga frunzaria si condimentele si se mai lasa putin la fiert pana se patrunde orezul bine. La sfarsit se pune si uleiul se amesteca bine toata compozitia, se opreste focul si se pune capacul.


Eu am servit cu ciuperci marinate cateva ore in ulei de masline, sare si putina zeama de lamaie si o salata de sfecla rosie fiarta cu putin otet de mere.


1961497_927865833993313_1637178078_n


                                Va pupa Body si va ureaza pofta buna ! ♥

11130590_927865880659975_231548995_n


     bogdan rosculet ® fondator bucatariavegana.ro @ aprilie 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *