Salata cruda a’ la Body ( cu ”sunca” raw vegana )

 

Retete vegane @ bogdanrosculet ® decembrie 2015

Este o salata de cruditati deloc neobisnuita dar combinatia dintre ingrediente determina un gust si o savoare deosebita de restul salatelor de cruditati incercate pana acum.

20151230_151644

Este 100% raw vegana si sunt convins ca doriti sa va desconspir cat mai repede ingredientul surpriza pe care eu l-am denumit ” sunca vegana ” datorita aspectului asemanator cu sunca traditionala din carne, dar si datorita texturii si gustului inconfundabil care da un farmec aparte acestei retete.

Probabil daca v-as lasa mult timp sa ghiciti, n-ati reusi 😉 Este vorba despre varza rosie murata 🙂 pe care eu o ador si pe care in aceasta perioada a anului o consum aproape zilnic. In aceasta perspectiva caut sa o integrez in cat mai multe combinatii culinare, asta in cazul in care nu o mananc simpla pur si simplu.

20151230_151554

Ingrediente salata :


  • O gulie alba razuita
  • O ridiche neagra medie razuita
  • O telina medie razuita
  • O feliuta de ghimbir razuit ( de un cm grosime )

Separat pe tocator de toaca marunt un sfert de varza rosie murata si se amesteca cu radacinoasele intr-un bol. Apoi vom face o maioneza cu ajutorul benderului cu lama S din urmatoarele ingrediente :

  • Un avocado bine copt
  • Doua lingurite mustar cu hrean
  • Jumatate de cartof fiert ( optional, puteti renunta daca vreti sa fie totul raw vegan )
  • O lingurita zeama de lamaie
  • Sare roz si o lingura de ulei de masline

Amestecam maioneza cu restul ingredientelor din bol si o servim simplu fara nimic altceva pentru ca este foarte satioasa si mai ales sanatoasa si hranitoare 🙂


20151230_151655

Body si Bucataria vegana va ureaza pofta buna !

 

bogdan rosculet ® fondator bucatariavegana.ro @ decembrie 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *