Salata de ciuperci cu verdețuri si maioneză

 

Retete vegane @ bogdanrosculet ® ianuarie 2016

 

2


Aceasta rețeta am facut-o prima data de revelion. Si pentru ca a placut evident ca am repetat-o cu scopul mea a o imortaliza aici pe site. Multumesc Ioana pentru inspiratie 🙂

Reteta in sine este foarte simpla mai ales daca aveti totul pregatit dinainte. Ca si cantitate este pentru doua persoane,dar recunosc eu o mananc toata o data 😉


Ingrediente :

  • Ciuperci champignon 500 grame
  • O legatura patrunjel ( se poate si marar, eu n-am pus )
  • Un fir de praz ( se poate si ceapa verde, eu n-am pus )
  • Usturoi patru catei
  • Masline feliate
  • Ulei de masline o lingura
  • Sare neiodata

8


Ciupercile se curata de coaja, se maruntesc si sunt doua variante: Prima asa cum am ales acum de a le opari 2 minute ( se toarna apa fiarta si se lasa 2 minute) apoi se scurg. A doua varianta dureaza mai mult dar este mai sanatoasa si anume se marineaza. Se maruntesc si se adauga peste ele 2 linguri ulei de masline, sare si zeama de la jumatate de lamaie. Se lasa cam 2 ore la marinat.

Prazul am ales sa-l calesc putin pentru a se inmuia si a capata un gust mai bun. Usturoiul se piseaza. In rest restul ingredientelor se pun crude intr-un bol unde amestecam toata compozitia.

9

Ingrediente maioneza:

Reteta initiala este maioneza din orez fiert, dar acum am ales alta compozitie.

  • Un cartof mediu fiert
  • Un buchet mare de conopida
  • Trei linguri ulei de masline
  • Sare neiodata
  • Zeama de lamaie dupa gust
  • Turmeric jumatate de lingurita
  • Apa

Se dau la blender sau robot pana iese la consistenta dorita.

6


Amestecam, omogenizam, mestecam …

7


Si produsul final …

3

2

Body si Bucataria vegana va ureaza pofta buna !

 

bogdan rosculet ® fondator bucatariavegana.ro @ ianuarie 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *