Salată de ”icre” raw vegană

Retete vegane @ bogdanrosculet ® septembrie 2015




Snapshot - 39O noua experienta 100% raw vegana, din nou la fel de usor si repede de preparat. Nu necesita o perioada mare de hidratare inainte si nici multe ingrediente in compozitie, in schimb pe cat este de simpla pe atat este de sanatoasa prin propietatile unice si benefice ale semintelor de chia si ale uleiului de in. Am ales sa folosim acest ulei de in datorita aromei si gustului de peste pe care il are, iar in felul asta ne vom apropia foarte mult de gustul clasic al unei salate de icre cum care ne-am obisnuit.

Daca despre semintele de chia am tot vorbit de-a lungul timpului, ele fiind o importanta sursa de proteina completa continand toti aminoacizii esentiali, despre uleiul de in s-a discutat mai rar si asta pentru ca prezenta lui ca si aliment este destul de rar intalnita, datorita cantitatilor mari de Omega 3 si Omega 9. Ele confera uleiului de in o aroma si un gust puternic de peste care influenteaza mirosul si gustul oricarui preparat unde este folosit uleiul. De aceea este recomandat a fi consumat ca si medicament atat in combaterea multor afectiuni cat si in prevenirea lor. Astfel beneficiile consumului de ulei de in sunt dovedite in:

  • – protectie antioxidanta
  • – prevenirea cancerului de piele, prostata, san, plaman, colo-rectal
  • – tinerea sub control a astmului, afectiuni pulmonare cronice obstructive
  • – mentinerea echilibrului hormonal in menopauza, dureri menstruale,
  • – infertilitate masculina si feminina prin eliminarea excesulul de hormoni la nivel digestiv
  • – riscul bolilor cardio-vasculare se reduce semnificativ la cei care aduc prin alimentatie surse de acizi grasi omega 3
  • – scade rata aritmiilor cardiace
  • – mareste cantitatea de serotonina in creier si ne confera o stare de bine
  • capacitatea de a distruge vasele care alimenteaza cu sange tumora (proprietate pe care o mai are numai genisteina din soia!);
  • – marirea suprafetei intestinale si a absortiei nutrientilor
  • – vindeca ulcerul gastric si duodenal
  • – stimuleaza sinteza colagenului din piele, aceasta devenind mai elastica si mai supla.
  • – deficit de atentie si hiperactivitate ( datorita continutului de lecitina)
  • – tinerea sub control a depresiei, schizofreniei, tulburarilor bipolare, sclerozei in placi, anxietatii, migrenelor, anorexiei nervoase
  • – in osteoartritia, artrita reumatoida
  • – in arsuri, acnee, eczema
  • – in constipatie, boala Crohn, ulcer
  • – hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, ateroscleroza, hipertensiune
  • – prevenirea infarctului miocardic
  • – tratarea infectiilor bacteriene, fungice, virale
  • – obezitate si stimularea metabolismului energetic

“ Icre ” raw vegane din seminte de chia si ulei de in

20150917_193350


Ingrediente :

  • Seminte de chia 50 de grame pentru portie mai mica si 100 pt cea din imagine
  • Ulei de in circa 3 linguri
  • Zeama de la o lamaie
  • O ceapa medie
  • Crema de usturoi din 3,4 catei
  • Sare neiodata si apa

Snapshot - 42Snapshot - 43


Cum se prepara :

In prima faza hidratam semintele de chia in apa circa 20-30 minute. Eu le-am lasat o ora. Se acopera cantitatea de chia cu apa si se mesteca usor pana se imbiba toata cu apa. Se lasa 15 minute si daca pare prea solida se mai adauga apa pana la consistenta dorita. Apoi le amestecam cu zeama de lamaie si uleiul de in. Amestecam iar foarte bine, adaugam si sarea, apoi punem ceapa taiata foarte marunt. La final adaugam si crema de usturoi pe care am realizat-o din 4 catei de usturoi zdrobiti si frecati cu sare si putin ulei de masline.


Snapshot - 44Snapshot - 45Snapshot - 46


Ornam si decoram rezultatul apoi il putem servi cu rosii sau cu o salata de rosii, pe felii de paine integrala, neagra sau painici raw sau de ce nu pe felii de ardei crud 🙂


Snapshot - 49

Snapshot - 51


Atat de usor si rapid putem prepara aceasta minunata reteta iar daca avem semintele de chia deja inmuiate, timpul efectiv de lucru se reduce la maxim 15 minute.

20150917_193821                                  ♥ Va imbratisez si va urez pofta buna ♥


Snapshot - 48


Video prezentarea retetei o gasiti AICI :

 

       bogdan rosculet ® fondator bucatariavegana.ro @ septembrie 2015

6 pareri despre “Salată de ”icre” raw vegană

  1. George

    Superrrr ,multumesc …de fiecare data cand postezi ceva deosebit ma incarci pozitiv ,bravo !!! te rog ,as vrea sa stiu parerea ta despre post ? post negru ? postul de 3 zile ,multumesc si succes ,imi place modul tau de viata ENORM ,respect 🙂

    Reply
    1. bucatariavegana Post author

      Mulțumesc mult George 🙂 mă bucur mult că simți asta. Cât despre post mai ales cel cu apă este mijlocul cel mai la îndemână pentru fiecare de a-și reseta corpul. De al purifica și curata de toate toxinele și impuritățile. Recomand însă postul de minim 7 zile. Se face doar multiplu de 7 ca sa aibă un bun efect! Toate bune !

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *