Salată de vară cu humus de năut @ by Body

 

Salată de roșii galbene cu praz si ciuperci marinate

& humus de mărar

 

20150826_151836

Azi va prezint o idee de pranz foarte simpla si completa pentru o zi de vara calduroasa. Se prepara usor mai ales daca aveti humusul gata preparat  cum l-am avut eu. Am ales aceasta salata proaspata de rosii alaturi de humus deoarece eu mi-am propus macar 30 zile sa nu mai consum cereale care contin gluten, deci inclusiv paine. Cand alegi sa prepari humusuri sau pateuri vegetale este destul de complicat sa gasesti alternative de a le consuma fara paine. Desigur o idee buna ar fi pe pat de morcovi sau dovlecei sau castraveti, indiferent daca sunt cruzi sau gatiti la aburi. Fiind totusi sezonul rosiilor proaspete si sanatoase de gradina, am facut o alta alegere de a le consuma zilnic la masa mai consistenta de dupa ora amiezii. Astfel pentru azi am preparat o salata simpla dar bogata, din rosii, praz,masline si ciuperci crude marinate care au mers de minune alaturi de humusul meu de naut 🙂

Ingrediente salata :

  • Rosii ( galbene ) proaspete de gradina 3,4 bucati
  • Patru ciuperci champignon marinate
  • Un cotor de praz verde proaspat
  • Cateva masline negre
  • Doua linguri de ulei de masline
  • O lingurita zeama de lamaie
  • Piper si sare neiodata dupa gust

Mod de preparare :

 Cred ca toata lumea stie sa faca o salata de rosii deci mi se pare inutil sa repet procedura aici. Ingredientele sunt cele de mai sus cu mentiunea ca ciupercile au fost in prealabil curatate de pielita, clatite in apa rece, apoi maruntite si puse la marinat cam o ora in ulei de masline, sare si zeama de lamaie.

Humusul de naut este preparat in stiul clasic ( gasiti reteta AICI ) la care am adaugat jumatate de legatura de marar tocat marunt.


 

20150826_151812                                     ♥  Va pupa Body si va ureaza pofta buna ♥


20150826_151717

Va multumesc pentru vizita si va urez pofta buna !

Al vostru Bogdan!

bogdan rosculet ® fondator bucatariavegana.ro @ august 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *