Tzatziki raw de castraveți

    Load More
           Retete vegane @ bogdanrosculet ® noiembrie 2016

    20161111_161702

    Bine am revenit si bine v-am regasit dintr-o lunga hibernare. Sub deviza nu mor caii cand vor cainii, am revenit cu un preparat nou pentru mine dar cu siguranta consacrat pentru raw veganii cu experienta.

    Recunosc, este prima incercare cand prepar aceasta delicioasa salata de castraveti de origine greceasca, pe care am degustat-o de cateva ori in bucataria unui restaurant unde am lucrat nu demult. Reteta este improvizata de mine,prin adaugarea unor ingrediente care in mod uzual nu sunt gasite la obisnuitele retete de tzatziki raw. Pe cat este de simplu de preparat, pe atat este de gustoasa iar daca nu aveti probleme de digestie in ceea ce priveste castravetii atunci cu siguranta poate deveni o reteta favorita pentru orice raw-vegan.

    Se poate servi ca aperitiv pentru alte preparate vegane,alese de voi dar foarte bine poate inlocui o masa principala alaturi de alte legume sau preparate de panificatie. Eu l-am servit cu paine integrala cu seminte facuta in casa de mine. Raw veganii il pot consuma pe felii de rosii, ardei sau dovlecei.


    Prin urmare ingredientele pentru 500 grame de preparat finit sunt urmatoarele:

    • Doi castraveti obisnuti
    • O legatura de marar

    Pentru sos am folosit:

    • 100 de gr de caju crud hidratat cateva ore
    • Trei linguri unt de nuci braziliene raw organic( se poate folosi orice alt unt de arahide)
    • Patru catei de usturoi
    • Doua linguri fulgi de drojdie inactiva
    • Zeama de la jumatate de lamaie
    • Sare de mare si piper dupa gust
    • O lingura ulei de masline
    • Zeama de la catravetii razuiti

    Castravetii se dau pe o razatoare obisnuita, si se lasa la scurs. Eventual ii putem stoarce putin cu o furculita. Toate ingredientele de mai sus se blendeaza ( eu folosesc blenderul vertical ), pana se ajunge la omogenizarea dorita ( adaugam treptat zeama obtinuta de la castraveti ) o textura ceva intre sos si maioneza. La final amestecam sosul cu castravetii bine scursi si mararul tocat marunt.


    20161111_161225

     

                     Bucataria vegana va ureaza pofta buna !

     

    20161111_161158


     

    bogdan rosculet ® fondator bucatariavegana.ro @ noiembrie 2016

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *